LENTE

Op dinsdag 15 april van 13:00 – 17:00 is de Lente-kookdemo. Wat kun je oogsten in de lente, welke krachten zitten hierin, welke combinaties kun je maken, welke bereidingswijzen zijn geschikt, hoe gebruik je de jonge krachtige blaadjes van de lente en wat kun je halen uit je groentetuin en voedselbos? Hoe smaken brandnetels en de jonge scheuten van de Japanse duizendknoop? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde. Kortom een middag van kennis vergroten en inspiratie opdoen en proeven van de verschillende smaken.

ZOMER

Tussen juni en augustus plannen we de Zomer-kookdemo. De zomer gaat over het hoogtepunt van de groei. Welke bloemen, blad en vruchten oogst je in de zomer? welke krachten zitten hierin, welke combinaties kun je maken, welke bereidingswijzen zijn geschikt? Wat heeft de groentetuin te bieden en wat oogst je uit het voedselbos? Hoe smaken de blaadjes van de brave hendrik, het mosterdblad en hoe combineer je lindeblad met daglelie tot salade? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde. Kortom een middag van kennis vergroten en inspiratie opdoen en proeven van de verschillende smaken.

HERFST

De Herfst-kookdemo valt tussen september en november. De kwaliteit van de herfst is rijping. Welke vruchten oogst je in de herfst? En welke paddenstoelen en wortels kun je eten, met welke combinaties en bereidingswijzen maak je een volwaardige maaltijd? Wat heeft de groentetuin te bieden en wat oogst je uit het voedselbos? Hoe smaken shiitakes en blad van de uiensoepboom? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde. Kortom een middag van kennis vergroten en inspiratie opdoen en proeven van de verschillende smaken.

WINTER

In februari komt een Winter-kookdemo. De kwaliteit van de winter zit onder de grond. Wortels, gedroogde peulvruchten en tamme kastanjes maken de dienst uit. Hoe bereid je al deze bijzonderheden van de winter? Welke combinaties maak je een volwaardige maaltijd? En hoe smaken ingemaakte aardperen? En wat staat er nog voor eetbaars in de groentetuin en het voedselbos? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde. Kortom een middag van kennis vergroten en inspiratie opdoen en proeven van de verschillende smaken.

AANMELDEN EN KOSTEN

De kosten zijn € 60 per kookdemo incl.thee, een volledige maaltijd en recepten. Door een bijdrage van Duurzaam Groningen krijg je 10% korting en betaal je dus € 54 (incl. 9% btw). Mensen met een kleine beurs: vraag naar mogelijkheden.

Aanmelden doe je door via onderstaande button de cursus te betalen. Bevestiging en meer informatie volgt via de mail.